Kruidige pannenkoekjes met koffie. Heerlijke American pancakes met daarin koffie, yoghurt en speculaaskruiden. Een zondagmorgen verwennerij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 eieren
- 45 gr lichtbruine suiker
- 125 ml Griekse yoghurt
- 120 ml koude koffie*
- 60 ml zonnebloemolie
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- maple syrup
Klop in een kom de eieren schuimig met de suiker. Voeg de yoghurt, koffie en olie toe en meng alles goed door elkaar.
Meng dan de bloem, bakpoeder, kruiden en zout erdoor met een spatel (hoeft geen superglad beslag te worden).
Verwarm een platte pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot er luchtgaatjes in de bovenkant verschijnen (ongeveer 1 minuut). Draai het pannenkoekje voorzichtig om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut. (In een grote koekenpan kan je meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken).
Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm in de oven.
Lekker met wat maple syrup erover.