Baharat Lamshaasje met Parelcouscous

Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en past heel goed bij lamsvlees. Dit Baharat lamshaasje met parelcouscous
is een perfecte combinatie geworden met heerlijke Midden-Oosterse smaken.

Ik had nog een gele courgette in de koelkast liggen, maar je hoeft natuurlijk niet persé een gele te gebruiken. Koop gewoon een groene courgette als je de gele niet kunt vinden. Maar het kleurt natuurlijk wel heel leuk bij het rode van de paprika en het groene van de asperges. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan lente-ui of platte peterselie door de couscous.

Lamsvlees

Lamsvlees, je moet er wel van houden. Als jij er gek op bent maak dan ook eens deze Indiase lamsnek curry. Lamsnek is heerlijk mals als je het lekker lang stooft.

 

Recept Baharat Lamshaasje met Parelcouscous:

Baharat lamshaasje met parelcouscous. Lamshaasje is een supermals stukje vlees van het lam. Probeer het eens en maak dan dit heerlijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr lamshaas
  • 2 el Baharat kruiden
  • peper en zout

Couscous

  • 200 gr parelcouscous
  • 400 gr groene asperges
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele courgette
  • 15 gr koriander

Instructies
 

  • Haal de lamshaas een half uurtje voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het droog en bestrooi het wel alvast met de Baharat kruiden.
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Verwijder de harde onderkanten van de groene asperges en kook ze ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de rode ui in dunne parten en de paprika en courgette in dunne repen en plakken.
  • Bak de ui en paprika in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur, voeg dan de courgette toe.
  • Snijd de asperges in stukken en voeg deze als laatste bij de groente in de bakpan en bak nog even mee. Als de groenten zacht zijn, doe dan de parelcouscous erbij en zet het vuur laag.
  • Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Als de olie heet is doe je de lamshaasjes in de pan. Bestrooi met wat zout en bak ze per kant ongeveer 1 minuut.
  • Zet het vuur laag en bak de lamshaasjes nog een paar minuutjes aan beide kanten.
  • Haal dan uit de pan en laat even rusten voordat je de haasjes in dikke plakken snijdt.
  • Hak de korianderblaadjes grof en doe ze door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Lepel dit op de borden en serveer met het vlees erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating