Baharat lamshaasje met parelcouscous. Lamshaasje is een supermals stukje vlees van het lam. Probeer het eens en maak dan dit heerlijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Midden Oosten
- 400 gr lamshaas
- 2 el Baharat kruiden
- peper en zout
Couscous
- 200 gr parelcouscous
- 400 gr groene asperges
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele courgette
- 15 gr koriander
Haal de lamshaas een half uurtje voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het droog en bestrooi het wel alvast met de Baharat kruiden.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
Verwijder de harde onderkanten van de groene asperges en kook ze ongeveer 5 minuten.
Snijd de rode ui in dunne parten en de paprika en courgette in dunne repen en plakken.
Bak de ui en paprika in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur, voeg dan de courgette toe.
Snijd de asperges in stukken en voeg deze als laatste bij de groente in de bakpan en bak nog even mee. Als de groenten zacht zijn, doe dan de parelcouscous erbij en zet het vuur laag.
Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Als de olie heet is doe je de lamshaasjes in de pan. Bestrooi met wat zout en bak ze per kant ongeveer 1 minuut.
Zet het vuur laag en bak de lamshaasjes nog een paar minuutjes aan beide kanten.
Haal dan uit de pan en laat even rusten voordat je de haasjes in dikke plakken snijdt.
Hak de korianderblaadjes grof en doe ze door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Lepel dit op de borden en serveer met het vlees erop.