Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.
Zoetzuur van gekleurde wortelen. Ik had heel veel gekleurde wortelen ontvangen en ben daarmee aan het experimenteren geslagen en deze zoetzuur gemaakt
Ingredients
- 1 gele wortel
- 1 rode wortel
- 1 oranje wortel
- 1 paarse wortel
- 100 ml rijstazijn
- 3 el rietsuiker
- 1/2 rode peper
- 3 cm gember
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
Instructions
- Schil de wortelen en snijd ze met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. Houd de paarse wortel apart, deze geeft namelijk heel veel kleur af.
- Snijd de rode peper in dunne ringen, schil de gember en snijd deze in dunne plakken. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes.
- Verwarm de azijn met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Voeg de rode peper, gember, knoflook en zout toe.
- Voeg de wortellinten bij de warme azijn en laat afkoelen. Bewaar ze in een weckpot en zet daarna in de koelkast.