Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend lekkere combinatie geworden. Je kunt er nog een groene salade bij serveren als je dat wilt.

 

Vis bakken is helemaal niet moeilijk, je moet het gewoon eens proberen. Met een zalmfilet kan je heel goed aan de zijkant zien of deze al gaar is. Bak ze niet te gaar, want dan wordt de vis droog en dat is niet lekker.

 

Nog meer zalm

 

Ik heb nog heel veel zalmgerechten op de site staan. Probeer deze Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten eens.

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus. Zalm met een pittige saus uit Spanje! Probeer deze heerlijke Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus eens, je zult geen spijt ervan krijgen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets
  • olijfolie
  • 350 gr krieltjes
  • peper en zout
  • Romesco saus*

Instructies
 

  • Kook de krieltjes met schil in ruim gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en plet ze met een vork of met je hand. Strooi peper en zout over de aardappeltjes en schuif ze in de oven.
  • Bak ze ongeveer 15 minuten tot ze al wat goudbruin worden. Haal ze dan uit de oven. Dep de zalm droog en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets hierin op middelhoog vuur.
  • Bak ze ongeveer 4 minuten aan 1 kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en schep ze op de borden samen met de zalm.
  • Lepel de Romesco saus op de borden en serveer er wat gemengde sla bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating