Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus. Zalm met een pittige saus uit Spanje! Probeer deze heerlijke Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus eens, je zult geen spijt ervan krijgen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Spaans
- 2 zalmfilets
- olijfolie
- 350 gr krieltjes
- peper en zout
- Romesco saus*
Kook de krieltjes met schil in ruim gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en plet ze met een vork of met je hand. Strooi peper en zout over de aardappeltjes en schuif ze in de oven.
Bak ze ongeveer 15 minuten tot ze al wat goudbruin worden. Haal ze dan uit de oven. Dep de zalm droog en bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets hierin op middelhoog vuur.
Bak ze ongeveer 4 minuten aan 1 kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
Haal de aardappeltjes uit de oven en schep ze op de borden samen met de zalm.
Lepel de Romesco saus op de borden en serveer er wat gemengde sla bij.