Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil.
Je kunt hiervoor allerlei rauwe groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, etc. Neem wel de groenten van het seizoen. Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer ze dan even.
Als je niet van geitenkaas houdt, gebruik dan alleen de Griekse yoghurt.
Deze dip is natuurlijk ook lekker op een stukje vlees, kip of vis.
Rasp de verse wasabi fijn en laat het 4 minuten staan voordat je het gebruikt. Omdat het in contact komt met zuurstof waardoor de smaak meer tot zijn recht komt.
Deze Slawraps met kip, wasabi en noedels heb ik ook gemaakt met de verse wasabi.
Wasabi dip met rauwkost. Ik heb met verse wasabi deze waanzinnig lekkere dip gemaakt. Lekker met rauwe groenten of bij vlees, kip of vis.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingredients
- 75 gr verse geitenkaas
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 el verse wasabi geraspt
- zout, naar smaak
- 100 gr groene aspergetips
- 4 bleekselderij stengels
- 1 komkommer
- 1 bosje radijsjes
Instructions
- Meng de geitenkaas, yoghurt en wasabi in je keukenmachine of met de hand. Breng het op smaak met een beetje zout.
- Spoel de groenten schoon onder de koude kraan. Snijd de harde onderkantjes van de asperges en zet ze in een glaasje.
- Snijd de selderijstengels en komkommer in dunne repen en zet de stengels ook in glazen. Snijd de radijsjes in kwarten.
- Zet alles op een dienblad of plank en serveer direct.