Tex Mex Soep met Zalm

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep met zalm en garnalen ontstaan.

Maak in een handomdraai een warme en smakelijke maaltijd voor doordeweeks met deze smaakvolle variant op een Mexicaanse tortillasoep. Het zit vol met zalm en malse groenten. Het beste van alles is dat ik je leer hoe je het kunt laten smaken alsof het uren heeft gekookt, terwijl het maar 35 minuten duurt!

Tex Mex

De Tex Mex keuken is niet de originele Mexicaanse keuken. Tex staat voor Texas en Mex voor Mexico. Het is een regionale Amerikaanse keuken die ontstond doordat de Tejano (Texanen van Mexicaanse afkomst) een mix van Mexicaanse en Spaanse gerechten combineerden met Amerikaanse gerechten en ingrediënten.
Uiteindelijk heeft deze keuken zich verspreid vanuit het zuiden naar de rest van Amerika en later de rest van de wereld.

Sommige Tex-Mex ingrediënten worden ook gebruikelijk in de Mexicaanse keuken. Komijn is daar een voorbeeld van. Over het algemeen speelt kaas een veel grotere rol in Tex-Mex-voedsel dan in de reguliere Mexicaanse keuken.

Soep

De soep wordt dus gemaakt van de Santa Maria producten die ik mocht ontvangen.
Het is een troostende kom soep geworden en de groene kleur komt van de groenten en koriander die in de blender gepureerd worden met de bouillon. De soep is lekker pittig van smaak, maar je kunt de pittigheid naar eigen smaak aanpassen.
Als je niet van zalm en garnalen houdt, laat dit achterwege of gebruik plakjes steak in de soep.

Ik vind het heerlijk om de soep te garneren met verse fijngesneden lente-uien, veel koriander, rode pepers (alleen omdat ik van de kleur houd), zure room en veel limoenen. Voel je vrij om wat Nacho Chips en Chunky Wrap Salsa erbij te serveren voor de ultieme ervaring.

Tex Mex soep met zalm

Tips:

  • De soep blijft tot 3-4 dagen goed in de koelkast in een afgesloten verpakking.
  • Je kunt het ook 3 maanden invriezen.
  • Als je niet van koriander houdt, gebruik dan 15 gram peterselie. Maar koriander geeft wel dat typisch Mexicaanse smaakje aan de soep.
  • Ik heb ook nog een ander recept gemaakt met producten uit de doos en dat is Huevos Rancheros met bavette geworden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Tex Mex soep met zalm:

Tex Mex soep met zalm. Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met die producten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 3 selderijstengels
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 1 zakje seasoning mix Fajita
  • 800 ml kippen- of groentebouillon
  • 300 gr zalmfilet
  • 200 gr grote rauwe garnalen
  • 30 gr verse koriander
  • 100 ml zure room
  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd deze fijn. Spoel de paprika, selderijstengels en courgette schoon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd deze en de selderijstengels en courgette in kleine blokjes. Schil de wortel en rasp deze.
  • Fruit in een grote soeppan de ui met de paprika in een scheut olijfolie, voeg hierbij 2 eetlepels Fajita seasoning mix en bak dit even mee. Voeg dan de prei, courgette en wortel toe en bak dit 1 minuutje op middelhoog vuur.
  • Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 12-15 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Kruid de zalm en garnalen met elk 1 eetlepel Fajita seasoning mix. Bak de zalm in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is (hij moet mooi roze zijn van binnen).
  • Bak in een andere pan op hoog vuur in een scheutje olie de garnalen 1-2 minuutjes tot ze net gaar zijn.
  • Snijd de zalm in plakken en leg deze met de garnalen even apart op een bord met aluminiumfolie erover.
  • Pureer de soep samen met de in stukken gesneden koriander met een staafmixer of in een blender.
  • Serveer de soep in warme borden. Verdeel de zalm en garnalen erop. Schenk er een beetje zure room over en verkruimel wat Nacho Chips erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating