Tex Mex soep met zalm. Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met die producten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vis
Keuken Mexicaans
- olijfolie
- 1 grote ui
- 1 groene paprika
- 3 selderijstengels
- 1 courgette
- 1 wortel
- 1 zakje seasoning mix Fajita
- 800 ml kippen- of groentebouillon
- 300 gr zalmfilet
- 200 gr grote rauwe garnalen
- 30 gr verse koriander
- 100 ml zure room
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
- 1 limoen
Schil de ui en snijd deze fijn. Spoel de paprika, selderijstengels en courgette schoon.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd deze en de selderijstengels en courgette in kleine blokjes. Schil de wortel en rasp deze.
Fruit in een grote soeppan de ui met de paprika in een scheut olijfolie, voeg hierbij 2 eetlepels Fajita seasoning mix en bak dit even mee. Voeg dan de prei, courgette en wortel toe en bak dit 1 minuutje op middelhoog vuur.
Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 12-15 minuten koken op middelhoog vuur.
Kruid de zalm en garnalen met elk 1 eetlepel Fajita seasoning mix. Bak de zalm in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is (hij moet mooi roze zijn van binnen).
Bak in een andere pan op hoog vuur in een scheutje olie de garnalen 1-2 minuutjes tot ze net gaar zijn.
Snijd de zalm in plakken en leg deze met de garnalen even apart op een bord met aluminiumfolie erover.
Pureer de soep samen met de in stukken gesneden koriander met een staafmixer of in een blender.
Serveer de soep in warme borden. Verdeel de zalm en garnalen erop. Schenk er een beetje zure room over en verkruimel wat Nacho Chips erop.