Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl met garnalen gemaakt.
Sushi rijstbowl met garnalen
In de foodybox van Kroon op het Werk zat o.a. een Sushi Kit en Sushi & Salad Sprinkle van Saitaku. Ik had geen zin om sushi te maken en dus heb ik alle ingrediënten uit de box en de sprinkle gecombineerd en er deze sushi bowl van gemaakt. De sushi rijst is aangemaakt met de rijstwijnazijn, wasabi, sojasaus en gember uit in de sushi kit. Daar over de sprinkle van zeewier en sesam gestrooid. Die maakt de sushi rijstbowl met garnalen helemaal af.
Het zakje Sriracha van Silvo heb ik gebruikt om de garnalen in te marineren. Lekker spicy!
Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, in de sushi kit zitten de meeste al. Gebruik de vis en groente erbij die jij lekker vindt en maak er een feestje van in een leuke kom of bowl.
Check de site en zoek op bowl, dan zal je nog meer van die lekkere kommetjes vinden. Niet alleen met hartige gerechten zoals een Chirashi bowl, Mexicaanse bowl, Buddha bowl of
Brassica Bowl maar ook met lekkere ontbijtjes zoals een smoothie bowl. En schaf dan van die leuke kommen aan om deze gerechten hierin te serveren. Genieten uit een bowl!
Poke bowl
Eten uit een kom vind ik zo lekker, vooral de Poke bowls. Probeer ook eens deze Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen.
Ingredients
- 125 gr rauwe garnalen
- 1 el olijfolie
- 1 tl Sriracha
- 250 gr gekookte (sushi) rijst
- 2 el rijstwijnazijn
- 1 tl wasabi
- 2 el sojasaus
- 1 el sushi gember
- 1 tl palmsuiker
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 3 el rode bietrasp
- 3 el sojaboontjes
- Sushi & Salad Sprinkle
Instructions
- Maak een marinade van olijfolie en srirache kruidenmix en marineer hierin de rauwe garnalen. Roerbak ze dan gaar in een wok.
- Meng in een kom de gekookte warme rijst met de rijstwijnazijn, wasabi, sojasaus, gember en palmsuiker.
- Schil de wortel en snijd deze met een dunschiller in lange dunne plakken. Rol ze op.
- Snijd de komkommer ook op deze manier.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en gebruik een bolletjessteker om er bolletjes uit de scheppen.
- Verdeel de rijst over de kommen. En verdeel garnalen en groenten over de bowls.
- Bestrooi de rijst eventueel met de Sushi & Salad Sprinkle en serveer direct.