Ga terug
–+ servings
Sushi rijstbowl met garnalen. Ik had zin in sushi maar niet om ze te maken. Daarom heb ik deze heerlijke sushi bowl met pittige garnalen gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Garnalen

  • 125 gr rauwe garnalen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Sriracha

Rijst

  • 250 gr gekookte (sushi) rijst
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 tl wasabi
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sushi gember
  • 1 tl palmsuiker

Bowl

  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 3 el rode bietrasp
  • 3 el sojaboontjes
  • Sushi & Salad Sprinkle

Instructies
 

  • Maak een marinade van olijfolie en srirache kruidenmix en marineer hierin de rauwe garnalen. Roerbak ze dan gaar in een wok.
  • Meng in een kom de gekookte warme rijst met de rijstwijnazijn, wasabi, sojasaus, gember en palmsuiker.
  • Schil de wortel en snijd deze met een dunschiller in lange dunne plakken. Rol ze op.
  • Snijd de komkommer ook op deze manier.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en gebruik een bolletjessteker om er bolletjes uit de scheppen.
  • Verdeel de rijst over de kommen. En verdeel garnalen en groenten over de bowls.
  • Bestrooi de rijst eventueel met de Sushi & Salad Sprinkle en serveer direct.