Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs. Nu had ik nog vier stroopwafels over van deze stroopwafel muffins. Die lagen al een tijdje naar mij te lonken op het aanrecht. Was ook zeer verbaasd dat hubbie ze nog niet verorberd had. In het weekend maak ik altijd een toetje en toen ik mij afvroeg wat ik zou maken dit weekend, zag ik ineens de stroopwafels liggen. Waarom niet zelf dit goddelijke ijs maken in een mooie ijscoupe?
Stroopwafelijs
Nu heb ik een receptje voor ijs, wat ik regelmatig gebruik. Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je kunt van het basisrecept slagroom en gecondenseerde melk, heel veel verschillende soorten ijs maken. Omdat ik bang was dat de stukjes stroopwafel in het ijs te hard zouden worden in de vriezer, heb ik ze even gemengd door warme gecondenseerde melk zodat ze iets konden ‘weken’ en zachter worden. Voor extra smaak nog een heerlijke karamel likeur toegevoegd. Het voordeel van drank mengen door dit ijs, is dat het ijs wat zachter wordt en niet zo keihard uit de vriezer komt. Probeer dit zalige ijs eens en je koopt die nooit meer uit de winkel.
Karamel
Ik ben gek op de smaak karamel. En van die heerlijke karamellikeur heb ik ook nog een zondige Karamel milkshake gemaakt. Probeer die ook eens!
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Stroopwafelijs:
Ingrediënten
- 4 stroopwafels
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
- 500 ml slagroom
- 5 druppels karamel flavouring
- 1 flinke scheut karamellikeur
- karamelsiroop
Instructies
- Gebruik een klein hartvormpje om 6 hartjes uit de stroopwafels te drukken.
- Snijd of hak de rest van de stroopwafels in hele kleine stukjes.
- Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en breng dit tegen de kook aan. Blijf er wel bij want het kan snel aanbranden, dus roer wel regelmatig.
- Haal het pannetje van het vuur en meng de stukjes stroopwafel erdoor. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig de gecondenseerde melk met koekjes erdoor. Voeg de karamel flavouring en karamellikeur erdoor.
- Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet de bak minimaal zes uur in de vriezer.
- Haal het karamelijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.
- Serveer het ijs met het stroopwafelhartje en eventueel nog wat karamelsiroop erover.