Ga terug
–+ servings
Stroopwafelijs. Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs en nu heb ik ontdekt hoe ik zelf thuis de lekkerste stroopwafelijs kan maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stroopwafels
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
  • 500 ml slagroom
  • 5 druppels karamel flavouring
  • 1 flinke scheut karamellikeur
  • karamelsiroop

Instructies
 

  • Gebruik een klein hartvormpje om 6 hartjes uit de stroopwafels te drukken.
  • Snijd of hak de rest van de stroopwafels in hele kleine stukjes.
  • Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en breng dit tegen de kook aan. Blijf er wel bij want het kan snel aanbranden, dus roer wel regelmatig.
  • Haal het pannetje van het vuur en meng de stukjes stroopwafel erdoor. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig de gecondenseerde melk met koekjes erdoor. Voeg de karamel flavouring en karamellikeur erdoor.
  • Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet de bak minimaal zes uur in de vriezer.
  • Haal het karamelijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.
  • Serveer het ijs met het stroopwafelhartje en eventueel nog wat karamelsiroop erover.