Stroopwafelijs. Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs en nu heb ik ontdekt hoe ik zelf thuis de lekkerste stroopwafelijs kan maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 4 stroopwafels
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
- 500 ml slagroom
- 5 druppels karamel flavouring
- 1 flinke scheut karamellikeur
- karamelsiroop
Gebruik een klein hartvormpje om 6 hartjes uit de stroopwafels te drukken.
Snijd of hak de rest van de stroopwafels in hele kleine stukjes.
Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en breng dit tegen de kook aan. Blijf er wel bij want het kan snel aanbranden, dus roer wel regelmatig.
Haal het pannetje van het vuur en meng de stukjes stroopwafel erdoor. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig de gecondenseerde melk met koekjes erdoor. Voeg de karamel flavouring en karamellikeur erdoor.
Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet de bak minimaal zes uur in de vriezer.
Haal het karamelijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.
Serveer het ijs met het stroopwafelhartje en eventueel nog wat karamelsiroop erover.