Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes gegaard op de barbecue tot het uit elkaar valt.
Het is een heerlijk maaltje op een warme dag.
Natuurlijk kan je ook pulled pork voor dit gerecht gebruiken. Maar kip op deze manier garen in de oven, duurt iets minder lang dan de pulled pork. Je kunt deze pulled kip ook gebruiken in een kippensalade, op een broodje of in een wrap. Probeer het eens, het is helemaal niet moeilijk en de oven doet het werk voor.
Nog meer pulled kip
Probeer ook eens deze Wraps met pulled kip, avocado en koriander.
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 200 ml barbecuesaus
- 2 baby romaine sla
- 1 klein blikje maïskorrels
- 1 bosje radijsjes
- 2 lenteuitjes
- 1 bosje verse koriander
- 1 zakje wortel julienne
- 5 el Griekse yoghurt
- 5 el barbecuesaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165˚C. Vet een ovenschaal in en leg de kipfilets hierin. Giet de barbecuesaus erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven en gaar de kip in ongeveer een uur. Haal dan het aluminiumfolie eraf en laat nog 10 minuten garen tot de kipfilets boterzacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
- Haal de kipfilets uit de oven en laat ze iets afkoelen. Trek met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar en meng door de saus. Meng de yoghurt met de overgebleven barbecuesaus.
- Giet het blikje maïs in een zeef en laat uitlekken. Snijd een paar radijsjes in dunne plakjes en snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de stengels en hak dit grof.
- Snijd de kontjes van de sla en haal voorzichtig de blaadjes los. Verdeel de pulled kip over de slablaadjes. Verdeel daarna de rauwkost en korianderblaadjes over de kip.
- Leg de slaschuitjes op een mooie schaal en serveer de saus er apart bij.