Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost. Met deze warme dagen wil je niet te moeilijk of te warm eten. Daarom zijn deze Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost ideaal.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Kip
- 3 kipfilets
- 200 ml barbecuesaus
Wrap
- 2 baby romaine sla
- 1 klein blikje maïskorrels
- 1 bosje radijsjes
- 2 lenteuitjes
- 1 bosje verse koriander
- 1 zakje wortel julienne
Saus
- 5 el Griekse yoghurt
- 5 el barbecuesaus
Verwarm de oven voor op 165˚C. Vet een ovenschaal in en leg de kipfilets hierin. Giet de barbecuesaus erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal in de oven en gaar de kip in ongeveer een uur. Haal dan het aluminiumfolie eraf en laat nog 10 minuten garen tot de kipfilets boterzacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
Haal de kipfilets uit de oven en laat ze iets afkoelen. Trek met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar en meng door de saus. Meng de yoghurt met de overgebleven barbecuesaus.
Giet het blikje maïs in een zeef en laat uitlekken. Snijd een paar radijsjes in dunne plakjes en snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de stengels en hak dit grof.
Snijd de kontjes van de sla en haal voorzichtig de blaadjes los. Verdeel de pulled kip over de slablaadjes. Verdeel daarna de rauwkost en korianderblaadjes over de kip.
Leg de slaschuitjes op een mooie schaal en serveer de saus er apart bij.