Deze rundvlees curry in kokosmelk is een lekkere kruidige en milde curry. Ik heb voor deze curry de rode curry poedermix gebruikt van Jonnie Boer. Deze is aardig pittig, dus gebruik er niet teveel van. Je kunt altijd nog kruiden toevoegen, maar er niet meer uithalen.
Deze curry is een stoofpot, je moet dus even de tijd nemen om het te maken. Maak eventueel een hele grote pan en vries de helft in. Dan heb je de volgende keer nog een lekker portie in de vriezer liggen voor als je weinig tijd hebt om te koken.
Curry’s
Wij zijn gek op curry’s en daarom zal je nog meerdere curry recepten vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Indiase lamsnek curry. Die is ook zo lekker.
Recept Rundvlees Curry in Kokosmelk:
Rundvlees curry in kokosmelk. Neem even de tijd om deze heerlijke milde curry te maken. Serveer het met noedels of witte rijst.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg riblappen rund
- 1 el rode currypoeder
- peper en zout
- zonnebloemolie
- 1 blikje (300 gr) kokosmelk
- 400 ml runderbouillon
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 4 tenen knoflook, geraspt
- 3 cm gember, geraspt
Erbij
- gr woknoedels
- 1 winterpeen
- 1 bosje koriander, gehakt
Instructies
- Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met de rode currypoeder, peper en een beetje zout. Zet een stoofpan met de kokosmelk en runderbouillon op het vuur.
- Bak op hoog vuur in een antiaanbakpan in een klein beetje olie het vlees rondom bruin. Bak het in verschillende porties, zodat je het vlees lekker bruin kunt aanschroeien.
- Doe het vlees dan in de warme kokosmelk. Bak de ui, knoflook en gember nog even in de bakpan en voeg het dan bij het vlees in de pan.
- Leg een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2,5 - 3 uur zachtjes garen op laag vuur.
- Als het vlees bijna zacht is, laat dan verder stoven zonder deksel op de pan zodat de saus kan inkoken (dikker worden).
- Schil de wortel en snijd hiervan slierten met de spiralizer. Kook de wortelslierten samen met de woknoedels in een paar minuten gaar.
- Serveer het vlees in een kom of op een bord samen met de noedels en bestrooi met wat korianderblaadjes.