Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag.
Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet dit in de vriezer. Er is alleen een beetje geduld nodig, meer niet.
De dronken rozijnen slaat natuurlijk op het feit dat ze lekker gemarineerd zijn in een likeur. Ik heb Amaretto gebruikt, maar rozijnen in rum zal ook erg lekker zijn. Ik wilde amandelen gebruiken, dacht ik deze nog in huis had maar helaas. Daarom zijn het walnoten geworden.
In plaats van mini choco drops kan je ook een chocoladereep fijnhakken.
Ice ice baby
Ik heb heel veel verschillende soorten ijs op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Homemade chocolade ijs. Dit kan je ook maken zonder ijsmachine.
Ingrediënten
- 60 gr rozijnen
- 4 el Amaretto likeur
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 50 gr walnoten, gehakt
- 50 gr mini choco drops
Instructies
- Doe de rozijnen in een jampotje en giet de Amaretto erover. Laat minimaal een paar uur trekken.
- Klop met de mixer de slagroom en de gecondenseerde melk lobbig (niet helemaal stijf) in een grote kom.
- Meng de rozijnen met likeur, gehakte walnoten en choco drops er voorzichtig door.
- Lepel het in het afsluitbare bak en zet het in de vriezer.
- Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
- Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt en makkelijker schepbaar is.
2 reacties
Ijs gemaakt volgens je recept, heeeeerlijk.
Dankjewel Jan, super leuk om te vernemen.