Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten. Dit heerlijke ijs is helemaal niet moeilijk te maken en je hebt er ook geen ijsmachine voor nodig.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten, Tussendoortje
Keuken Italiaans
- 60 gr rozijnen
- 4 el Amaretto likeur
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 50 gr walnoten, gehakt
- 50 gr mini choco drops
Doe de rozijnen in een jampotje en giet de Amaretto erover. Laat minimaal een paar uur trekken.
Klop met de mixer de slagroom en de gecondenseerde melk lobbig (niet helemaal stijf) in een grote kom.
Meng de rozijnen met likeur, gehakte walnoten en choco drops er voorzichtig door.
Lepel het in het afsluitbare bak en zet het in de vriezer.
Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt en makkelijker schepbaar is.