Risotto met Pompoen en Roomkaas

Het is nu echt herfst en de pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar. Ik ben gek op pompoenen en kook daarom vaak met deze mooi groente. Vandaag staat er een Risotto met pompoen en roomkaas op het menu. En niet zomaar een roomkaas, maar die heerlijke kruiden en knoflook roomkaas van Boursin. Daar maak je alles lekker mee (haha).

Risotto

Een bord risotto is echt comfort food. Lekker smeuïg troostvoer uit een kom. Nu het herfst is, vind ik het weer tijd voor risotto. Maak jij wel eens zelf risotto of lijkt je dat eng of teveel werk? Dat valt reuze mee. Het enige is dat je bij de bereiding er wel bij moet blijven staan en moet roeren.
Eigenlijk moet je de hete bouillon er lepel voor lepel bij gieten, maar ik doe het meestal in een keer en voor mij werkt dat.

Koop wel de speciale risottorijst als je risotto wilt maken. Dit is echt een ander soort rijst dan de langkorrelige rijst die we meestal gebruiken. Risottorijst is een rondkorrelige rijst die veel vocht opneemt. De meest gangbare rijst in ons land is de arboriorijst.
Lees ook mijn blog over de diverse rijstsoorten die er zijn.

Bouillon

Het lekkerst is een zelfgemaakte bouillon, maar je mag van mij ook bouillon maken van een bouillonblokje. De verhouding rijst / bouillon is 1 op 3. Dus 300 ml bouillon op 100 gram risottorijst. En wat extra bouillon voor het geval de risotto te droog wordt. Gebruik wel warme bouillon voor het maken van risotto.
Als je een groentebouillon gebruikt in plaats van een kippenbouillon, heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

Pompoen

Pompoen is zo’n typische herfstgroente en wij zijn er gek op. Ik heb een flessenpompoen gebruikt omdat ik deze het makkelijkste vind snijden en je hiervan het meeste vruchtvlees hebt. In mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes kan je lezen hoe je een pompoen het beste snijden kunt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Risotto met pompoen en roomkaas:

Risotto met pompoen en roomkaas. Dit is een heerlijk bordje comfortfood, lekker op een herfstachtige dag en lekker smeuig door de roomkaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine flessenpompoen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el roomboter
  • 3 el olijfolie
  • 300 gr risottorijst
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pakje Boursin
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook. Rits de tijm van het takje.
  • Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op een bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoenblokjes ongeveer 3 minuten. Schep dit op een bord.
  • Bak dan in dezelfde pan in een scheutje olijfolie en de boter de ui en knoflook glazig aan. Doe de risottorijst erbij en roer dit door de pan tot de korrels glazig worden.
  • Schenk dan de witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg nu de meeste bouillon erbij en laat de rijst op zacht vuur in ongeveer 15 minuten garen. Blijf wel roeren.
  • Schep nu de pompoenblokjes erdoor en laat een paar minuutjes opwarmen in de risotto.
  • Als de risotto te droog lijkt, kan je het restje bouillon er nog doorheen roeren.
  • Meng als laatste de Boursin erdoor en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Schep de risotto op de borden en bestrooi met de pijnboompitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating