Risotto met pompoen en roomkaas. Dit is een heerlijk bordje comfortfood, lekker op een herfstachtige dag en lekker smeuig door de roomkaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
- 1 kleine flessenpompoen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 2 el pijnboompitten
- 1 el roomboter
- 3 el olijfolie
- 300 gr risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 pakje Boursin
- peper naar smaak
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in blokjes.
Snipper de ui en knoflook. Rits de tijm van het takje.
Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op een bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoenblokjes ongeveer 3 minuten. Schep dit op een bord.
Bak dan in dezelfde pan in een scheutje olijfolie en de boter de ui en knoflook glazig aan. Doe de risottorijst erbij en roer dit door de pan tot de korrels glazig worden.
Schenk dan de witte wijn erbij en laat dit verdampen. Voeg nu de meeste bouillon erbij en laat de rijst op zacht vuur in ongeveer 15 minuten garen. Blijf wel roeren.
Schep nu de pompoenblokjes erdoor en laat een paar minuutjes opwarmen in de risotto.
Als de risotto te droog lijkt, kan je het restje bouillon er nog doorheen roeren.
Meng als laatste de Boursin erdoor en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de risotto op de borden en bestrooi met de pijnboompitjes.