Ben je dol op avocado toast? Leer hoe je het naar een hoger niveau tilt met dit simpele recept inclusief geweldige variaties! En met mijn beste tips en trucs voor toast met avocado.
Toen avocado toast in 1990 op de markt kwam en een foodtrend werd in 2010, schreven veel mensen het af als een trend. Maar als iemand die het nog steeds een paar keer per week eet als ontbijt of lunch, moet ik zeggen dat ik denk dat avocadotoast hier is om te blijven!
De Australische chef Bill Granger (die helaas veel te jong is overleden) had sinds 1993 dit simpele gerecht op de menukaart staan van zijn restaurant in Sidney.
Toast met avocado
Avocado toast is een open sandwich bestaande uit geroosterd brood met daarop geprakte avocado met kruiden en smaakmakers. Dit kan zijn peper en zout met citroensap en olijfolie. Maar ook met tomaten, feta, rode peper, hummus en/of dukkah.
Het is supermakkelijk om te maken, het is gezond en bevredigend, en het is een blanco canvas voor smaakvolle seizoensgebonden toppings. Wat is er niet om van te houden?
Hieronder vind je mijn basisrecept voor avocadotoast, samen met leuke variaties. Of je ze nu maakt voor het ontbijt, ze eet voor de lunch of ze maakt voor een snel en makkelijk diner, ik hoop dat je ze net zo lekker vindt als ik!
Variaties
Probeer eens gehakte verse kruiden, chilivlokken, of een gepocheerd of roerei. En als je tahin, Sriracha of pesto bij de hand hebt, zal zelfs een klein scheutje je toast een tandje hoger tillen.
Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je meerdere toppings gebruiken om een van de volgende variaties te maken:
Tomaten en bieslook
Snijd de tomaten in blokjes en hak de bieslook fijn. Beleg de avocado hiermee en bestrooi met chilivlokken.
Tex Mex
Deze toppings maken deze toast pittig en leuk. Een vleugje ingelegde ui maakt het helemaal af.
Verkruimel de feta boven de geprakte avocado, leg hierop de ingemaakte rode uienringen, fijngehakte koriander en zadenmix. Druppel er wat hete saus over.
Sushi Toast
Beleg de avocado toast met sushi garnituren zoals:
Ingemaakte wortellinten, gepekelde gember, een beetje sesamolie en furikake.
Ei
Prak de avocado fijn met gehakte bieslook, eetlepel olijfolie, peper en zout. Doe dit op toast en serveer met een gebakken ei. Druppel er wat hot sauce op.
Wortel hummus
Serveer zelfgemaakte wortel hummus op toast en beleg dit met een in repen gesneden avocado. Garneer met dukkah.
Gerookte zalm
Besmeer de toast met verse roomkaas en beleg het met gerookte zalm en een halve avocado in repen gesneden. Bestrooi het met tuinkers.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.