Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim.
Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata hebben gekocht. Om te proberen heeft ze mij een beker buffelyoghurt meegegeven en een pak Syrische kaas. Geen idee wat ik mij bij Syrische kaas moest voorstellen en wat ik ermee kan doen. Heb besloten om ze maar te combineren op een pizza.
De Syrische kaas is erg zout en lijkt qua structuur een beetje op halloumi kaas. Ik denk dat het een goede kaas is om mee te bakken, want hij smelt niet. Achteraf had ik deze kaas beter kunnen raspen of fijnhakken en over de pizza kunnen strooien. De blokjes bleven namelijk intact, terwijl ik dacht dat het lekker zou gaan smelten. Omdat het vlees ook al gekruid was, is het een vrij ‘hartige’ pizza geworden.
Pizza met Syrische kaas en gekruide saucijs
Ik heb twee kant-en-klare pizzabodems gekocht, ben niet zo van pizzabodems zelf maken. Maar als jij dat wel bent, leef je vooral uit en maak de pizzabodem lekker zelf (veel beter eigenlijk).
Ik heb de paprika zelf gegrild in de oven, maar je kunt natuurlijk ook gegrilde paprika uit een pot gebruiken of zelfs verse reepjes paprika.
Omdat ik oregano in mijn kruidentuin heb staan, gebruik ik verse. Heb jij dat niet gebruik dan 1 eetlepel gedroogde oregano.
Ingrediënten
- 2 pizzabodems met tomatensaus
- 4 saucijsjes, gekruid
- 200 gr Syrische kaas of halloumi
- 50 gr tomaatjes
- 1 gegrilde paprika
- 1 handvol verse oreganoblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240˚C.
- Leg de pizzabodems op je aanrecht.
- Snijd het velletje van de worstjes open en haal het vlees eruit. Draai hier kleine balletjes van en verdeel ze over de pizza's.
- Snijd de kaas in kleine blokjes of rasp het en verdeel ze ook over de pizza's. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze tussen de kaas en balletjes in.
- Snijd de paprika in dunne repen en leg ze op de pizza's. Bestrooi de pizza's met oregano, giet er een klein beetje olijfolie over en leg ze in de hete oven.
- Bak de pizza's in ongeveer 10-12 goudbruin en krokant.