Ik wilde oorspronkelijk filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien, viel alles uit elkaar. Wat een teleurstelling! Toch wilde ik iets lekkers met de feta maken. Gelukkig herinnerde ik me dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Waarom zou ik die niet gebruiken om te vullen met feta? India ontmoet Griekenland! Deze paratha gevuld met feta bleek absoluut heerlijk. Daarom deel ik dit lekkere en makkelijke recept met jullie.
Je bakt fetakaas tussen twee paratha’s in olijfolie en besprenkelt ze met heerlijke honing. Het resultaat: een knapperige buitenkant, een romige binnenkant vol feta, en de perfecte balans tussen zoet en zout. Binnen 15 minuten heb je dit gerecht op tafel. Serveer het als voorgerecht, lunch of borrelhapje – het is super makkelijk en snel te maken.
Tijdens het bakken wordt de paratha ultra knapperig, terwijl de feta binnenin heerlijk romig smelt. De honing, doordrenkt met rode pepervlokken en tijm, voegt een extra smaakdimensie toe en doorbreekt prachtig de zoute rijkdom van de kaas.
Wat is paratha?
Sinds ik voor het eerst paratha at in een Indiaas restaurant, was ik verkocht. Toen ik ontdekte dat ze bij de AH in het vriesvak liggen, kocht ik meteen een paar verpakkingen. Paratha is een soort flatbread dat een beetje op bladerdeeg lijkt. Het wordt op een vergelijkbare manier bereid als bladerdeeg, wat resulteert in verschillende lagen en een heerlijke knapperigheid.
Paratha wordt vaak geserveerd bij curry’s, zoals aardappelcurry, maar je kunt het ook vullen met allerlei ingrediënten, zoals in dit recept met feta. Het is perfect te combineren met chutney of raita. voor extra smaak.
Fetakaas, de beste keuze voor paratha
Zoek naar een goede fetakaas die in pekelwater zit (in plaats van een vacuümverpakking). Deze kazen zijn minder droog en kruimelig, en krijgen een veel romigere textuur wanneer ze verwarmd worden. Je kunt kiezen voor schapenmelk feta of geitenmelk feta, beide zijn prima en het hangt af van je persoonlijke voorkeur.
Zorg ervoor dat de feta op kamertemperatuur is voordat je hem inpakt in de paratha. Dit zorgt ervoor dat de feta goed smelt en de ideale textuur krijgt. Koude kaas wordt niet zacht genoeg in de tijd die nodig is om de paratha te bakken.
Tips:
- Pul biber (rode pepervlokken) zijn een must in dit recept. Ik koop ze altijd in een Turkse supermarkt. Als je ze niet kunt vinden, kun je ze vervangen door gewone chilivlokken.
- Hoe langer de honing trekt, hoe meer smaak deze krijgt. Dus geef het wat tijd om zijn smaak goed te ontwikkelen.
- Vergeet niet om een reactie en beoordeling achter te laten als je dit recept hebt geprobeerd en het lekker vond!
Of probeer deze paratha gevuld met kip curry!