Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]
Ik wilde muffins met dadels maken, maar het bleek dat ik zachte gedroogde vijgen in plaats van dadels gekocht had. Nou ja, dan maar proberen met vijgen! En dat pakte goed uit, kan ik je verklappen. Het zijn dus Muffins met vijgen, yoghurt en havermout geworden. Het leuke is dat door de structuur van de […]
Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]
Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]
Waarschuwing vooraf: niet maken! Deze witte chocolade en pindakaas fudge is veel te lekker haha. Wij zijn gek op pindakaas, pinda’s, witte chocolade en fudge. Ik heb deze gecombineerd in deze pinda fudge. Wow, dat ik goed geslaagd. Als je gek bent op pindakaas dan moet je hem eens maken, je weet niet wat je proeft. […]
Deze heerlijk kleurrijke vegetarische warme parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten salade biedt de smaken uit het Midden-Oosten. Dadels en rozijnen en ook andere gedroogde vruchten worden vaak toegevoegd aan gerechten in de Arabische keuken. Dit gedroogde fruit bevat veel mineralen en voedingsvezels en zijn daarom goed voor je. Zeker in onze vegetarische maand. Schrik […]
Deze plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is wederom een heerlijk gerecht uit onze vegetarische maand januari. Ik maak elk jaar 31 (!) andere vegetarische gerechten en probeer daar zoveel mogelijk de groenten van het seizoen te gebruiken. Dit zijn stoere winterse groenten zoals deze knolselderij. Knolselderij gebruiken we eigenlijk alleen maar in de […]
Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing
Recente reacties