Heel veel blauwe druifjes gekregen. Wat ga je ermee doen? Ik had vorig jaar als een druivenjam gemaakt, dus nu ook maar weer. Sowieso sap ervan geperst, de sap was heerlijk zoet maar uit 2 kilo druifjes kreeg ik maar 700 ml sap. Dus ze zijn wel lekker zoet maar hebben weinig sap. Dus de jam ‘oogst’ viel ook een beetje tegen. Anderhalf potje jam waar ik vorig jaar 3 potjes jam gemaakt had van dezelfde hoeveelheid druiven. Ik had nog een kilootje over en heb daar deze blauwe druiven siroop van gemaakt.

 

De siroop is heerlijk over pannenkoekjes, door de vla of yoghurt of lekker bij een bolletje ijs. Je zou de siroop zelfs kunnen gebruiken door een dressing. Lekker bij een salade waarin blauwe kaas is verwerkt bijvoorbeeld.
Of doe wat siroop in een glas en vul het af met bruisend water of nog lekkerder champagne.
Het is wel even een karweitje, maar dan heb je ook wel iets lekkers en bijzonders. Het meeste werk zit eigenlijk in de druifjes van de steeltjes halen, vooral omdat ze zo klein zijn.
Afhankelijk van hoeveel sap er in de druifjes zit, zal je ongeveer 400 ml siroop maken van 1 kilo druifjes.

 

Pannenkoekjes

 

Ik heb de siroop bij deze heerlijke Luchtige havermoutpannenkoekjes gebruikt in plaats van de kersen.