Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er […]
Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]
Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan […]
Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van […]
We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met […]
De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]
Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen […]
Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]
Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]
Ik had een grote bos verse munt gekocht, maar ja toen hield ik nog aardig wat munt over. Wat ga je ermee doen? Ik heb nog wat doperwtjes in de vriezer liggen en een stuk feta in de koelkast. Het is deze spread van erwten, feta en munt geworden en ik heb het op een […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing