Pittige Gehaktballetjes

Vadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet kunnen vinden, gebruik dan kerriepoeder.

Deze pittige gehaktballetjes zijn heerlijk bij deze stamppot groene kool, maar je kunt ze ook heel goed als borrelhap serveren.

Pittige gehaktballetjes. Deze heerlijke pittige gehaktballetjes zijn gemaakt van h.o.h. gehakt aangemaakt met o.a. Vadouvan kruidenmix.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el Vadouvan kruidenmix
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr gehakt h.o.h.
  • 1 ei, geklutst
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl Sriracha
  • 2 beschuiten, verkruimeld
  • zout en peper

Saus

  • 4 el sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Fruit het sjalotje en knoflook aan in een beetje olijfolie met de Vadouvan kruiden. Laat afkoelen.
  • Meng het gehakt met het gefruite sjalotje, knoflook, ei, sojasaus, Sriracha, de beschuiten en peper en zout.
  • Kneed het gehakt en vorm er 24 gehaktballetjes van. Leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie of bakpapier. Zet de balletjes in de oven en bak ze 15 minuten.
  • Verwarm in een koekenpan de sojasaus met de chilisaus, haal de balletjes uit de oven en rol ze in de pan zodat ze van een laagje saus voorzien zijn.
  • Serveer ze direct.

4 reacties

  1. Dankjewel Carma, helemaal vergeten in het recept te zetten. Die gaan natuurlijk door het gehakt.

  2. Hoi Monique, klopt. 2 eetlepels sojasaus gaan in de gehaktballetjes en de 4 eetlepels sojasaus is voor de saus.
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating