Pittige gehaktballetjes. Deze heerlijke pittige gehaktballetjes zijn gemaakt van h.o.h. gehakt aangemaakt met o.a. Vadouvan kruidenmix.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indiaas
Gehaktballetjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el Vadouvan kruidenmix
- 1 el olijfolie
- 500 gr gehakt h.o.h.
- 1 ei, geklutst
- 2 el sojasaus
- 1 tl Sriracha
- 2 beschuiten, verkruimeld
- zout en peper
Saus
- 4 el sojasaus
- 4 el zoete chilisaus
Verwarm de oven voor op 200˚C. Fruit het sjalotje en knoflook aan in een beetje olijfolie met de Vadouvan kruiden. Laat afkoelen.
Meng het gehakt met het gefruite sjalotje, knoflook, ei, sojasaus, Sriracha, de beschuiten en peper en zout.
Kneed het gehakt en vorm er 24 gehaktballetjes van. Leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie of bakpapier. Zet de balletjes in de oven en bak ze 15 minuten.
Verwarm in een koekenpan de sojasaus met de chilisaus, haal de balletjes uit de oven en rol ze in de pan zodat ze van een laagje saus voorzien zijn.
Serveer ze direct.