Ga terug
+ servings
Pittige gehaktballetjes. Deze heerlijke pittige gehaktballetjes zijn gemaakt van h.o.h. gehakt aangemaakt met o.a. Vadouvan kruidenmix.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el Vadouvan kruidenmix
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr gehakt h.o.h.
  • 1 ei, geklutst
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl Sriracha
  • 2 beschuiten, verkruimeld
  • zout en peper

Saus

  • 4 el sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Fruit het sjalotje en knoflook aan in een beetje olijfolie met de Vadouvan kruiden. Laat afkoelen.
  • Meng het gehakt met het gefruite sjalotje, knoflook, ei, sojasaus, Sriracha, de beschuiten en peper en zout.
  • Kneed het gehakt en vorm er 24 gehaktballetjes van. Leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie of bakpapier. Zet de balletjes in de oven en bak ze 15 minuten.
  • Verwarm in een koekenpan de sojasaus met de chilisaus, haal de balletjes uit de oven en rol ze in de pan zodat ze van een laagje saus voorzien zijn.
  • Serveer ze direct.