Pitabroodjes met halloumi

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten met een lekkere salade erbij.
Zoute halloumi kaas kleurt prachtig op de grill en is ideaal voor het maken van vullende pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki en pittige chili-olie. De pittige en zoute halloumi heeft een sterke smaak die het extra speciaal maakt op een broodje.

Pitabroodjes

Simpel en smakelijk, deze honing pitabroodjes met tzaziki zijn een heel makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Flatbreads koop ik kant-en-klaar in de supermarkt. Ze kunnen nogal in grootte variëren, de mijne zijn vrij klein maar deegachtig, dus ik laad ze vol en vouw ze een beetje om ze op te eten. Grotere, dunnere exemplaren kunnen worden opgerold, net als een wrap. Kies gewoon wat goed voelt!
Ik heb niet de gebruikelijke pitabroodjes genomen, maar kleine flatbreads die je kunt dubbelvouwen. Tegenwoordig heeft de AH heel veel soorten flatbreads of pitabrood die je voor dit recept kunt gebruiken.

Halloumi

Halloumi kaas is een absolute favoriet hier, deze zoute bakbare kaas komt uit Cyprus en is in de grotere supermarkten verkrijgbaar.
Het heeft een hoog smeltpunt, wat betekent dat de kaas op de grill of in de koekenpan bruin wordt zonder dat hij wegsmelt. De rijke, robuuste textuur maakt het een bevredigende vegetarische proteïne die perfect is in deze simpele pita.

Meer halloumi recepten:

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes
Gegrilde halloumi en nectarine salade
Halloumi met honing en roze peper
Vegetarische halloumi gyros
Halloumiburgertjes
Arabische ratatouille met halloumi frietjes
Salade met halloumi en sinaasappel
Aubergine halloumi burger met pompoenchutney
Halloumi spiesjes
Broodje halloumi met pesto

Tips:

  • Verdubbel het recept om meer broodjes te maken.
  • Hier vind je het recept voor de zelfgemaakte tzatziki*en hier van de chili-olie**.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pitabroodjes met halloumi:

Pitabroodjes met halloumi. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr blok halloumi
  • olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 2-3 el honing
  • 4 el tzaziki*
  • 2 tl chili-olie**
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de halloumi kaas in 8 plakken. Bak ze in een antiaanbakpan in een scheutje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Als ze goudbruin zijn, druppel je wat van de honing over de halloumi en draai je ze weer om. Bak nog 15-30 seconden tot de honing gekarameliseerd is.
  • Verwarm de pitabroodjes door ze 30 seconden aan elke kant in een hete pan te leggen.
  • Leg ze op een bord en smeer er wat tzaziki overheen. Voeg 2 plakjes halloumi toe aan elk broodje en lepel er wat chili-olie over.
  • Hak de korianderblaadjes grof en bestrooi de broodjes hiermee.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating