Ga terug
–+ servings
Pitabroodjes met halloumi. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr blok halloumi
  • olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 2-3 el honing
  • 4 el tzaziki*
  • 2 tl chili-olie**
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de halloumi kaas in 8 plakken. Bak ze in een antiaanbakpan in een scheutje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Als ze goudbruin zijn, druppel je wat van de honing over de halloumi en draai je ze weer om. Bak nog 15-30 seconden tot de honing gekarameliseerd is.
  • Verwarm de pitabroodjes door ze 30 seconden aan elke kant in een hete pan te leggen.
  • Leg ze op een bord en smeer er wat tzaziki overheen. Voeg 2 plakjes halloumi toe aan elk broodje en lepel er wat chili-olie over.
  • Hak de korianderblaadjes grof en bestrooi de broodjes hiermee.
  • Serveer direct.