Pindakaas Noten Brownies

Deze pindakaas noten brownies zijn heerlijk als tussendoortje voor de lekkere trek, maar kan je ook heel goed als ontbijt nuttigen. Boordevol met noten, dus vol met proteïne. En dat kan ik wel gebruiken na mijn gastric sleeve operatie.

Het is best een dingetje om aan genoeg eiwitten per dag te komen voor mij. Om nou de hele dag vlees of vis te eten of melkproducten te gebruiken is het ook niet voor mij. Vandaar dat ik probeer mijn eiwitten uit andere producten te krijgen zoals peulvruchten en/of noten. Dus een goed excuus om deze pindakaas noten brownies te maken.

Brownies

En nog een heel bijzonder en eiwitrijk recept voor brownies, zijn deze Brownies gemaakt van zwarte bonen. Klinkt misschien niet appetijtelijk, maar dat is het wel. Probeer het eens!

Tips:

  • Ik heb een vierkant bakblik van 23 centimeter doorsnee hiervoor gebruikt.
  • Je kunt de ongebakken en ongezouten noten gebruiken die jij lekker vindt of in huis hebt. Ik heb hazelnoten gebruikt, maar gemengde noten is natuurlijk ook lekker.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pindakaas Noten Brownies:

Pindakaas noten brownies. Brownies gemaakt van pindakaas vraag jij je misschien af? Ja en ze zijn ook nog eens super heerlijk geworden!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 16 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr gemengde noten
  • 90 gr kokosolie
  • 200 gr pindakaas
  • 120 ml agave siroop
  • 4 eieren (M)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el volkoren bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Hak allereerst de noten fijn met een keukenmachine of met de hand.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 170˚C.
  • Verwarm in een pannetje op laag vuur de kokosolie met de pindakaas en siroop zodat je dit goed mengen kunt.
  • Klop de eieren luchtig met de vanillesuiker in een kom. Voeg dan bakmeel en bakpoeder toe en meng dit erdoor.
  • Giet dan al kloppend en beetje bij beetje de inhoud van het pannetje toe tot een luchtig beslag. Meng dan ongeveer 3/4 deel van de gehakte noten erdoor.
  • Giet het mengsel in het bakblik en bestrooi met de overgebleven noten.
  • Zeg het bakblik in de oven en bak de brownies in ongeveer 20 minuten. Check met een satéstokje over de cake gaar is.
  • Haal het bakblik dan uit de oven en laat afkoelen voordat je het in 16 blokjes snijdt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating