Pindakaas noten brownies. Brownies gemaakt van pindakaas vraag jij je misschien af? Ja en ze zijn ook nog eens super heerlijk geworden!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 125 gr gemengde noten
- 90 gr kokosolie
- 200 gr pindakaas
- 120 ml agave siroop
- 4 eieren (M)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 el volkoren bakmeel
- 1 tl bakpoeder
Hak allereerst de noten fijn met een keukenmachine of met de hand.
Bekleed het bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 170˚C.
Verwarm in een pannetje op laag vuur de kokosolie met de pindakaas en siroop zodat je dit goed mengen kunt.
Klop de eieren luchtig met de vanillesuiker in een kom. Voeg dan bakmeel en bakpoeder toe en meng dit erdoor.
Giet dan al kloppend en beetje bij beetje de inhoud van het pannetje toe tot een luchtig beslag. Meng dan ongeveer 3/4 deel van de gehakte noten erdoor.
Giet het mengsel in het bakblik en bestrooi met de overgebleven noten.
Zeg het bakblik in de oven en bak de brownies in ongeveer 20 minuten. Check met een satéstokje over de cake gaar is.
Haal het bakblik dan uit de oven en laat afkoelen voordat je het in 16 blokjes snijdt.