Pikant Gehaktbrood

Dit is echt het beste recept voor pikant gehaktbrood, het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het wordt gemaakt met rundergehakt, varkens braadworst, lente-uien, groenten, specerijen en verse kruiden. Daarna wordt het in de oven gebakken met een lekkere topping. Hieronder vind je mijn favoriete tips voor een zelfgemaakt gehaktbrood waar iedereen om een tweede portie zal vragen.

Meatloaf

Het Amerikaanse gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in de Verenigde Staten. Er bestaan heel veel recepten om dit gehaktbrood te maken en dit is een van mijn recepten. Ik heb een combinatie van varkens braadworst en rundergehakt gebruikt in dit recept. Daarbij heb ik nog verschillende groenten gebruikt zoals lente-ui, rode paprika en fijn geraspte zoete aardappel. Dit zorgt voor de perfecte balans tussen smaak en sappigheid.
Havervlokken zorgt ervoor dat het gehaktbrood bij elkaar blijft en de juiste textuur krijgt.
Als smaakmakers heb ik verse koriander, cajunkruiden en gerookte paprikapoeder erdoor gemengd.

Pikant gehaktbrood

Variaties

Vlees: je kunt ook mager varkensgehakt toevoegen in plaats van de verse braadworst.
Je kunt ook het rundergehakt mengen met 450 gram kipgehakt (bak het dan tot 74°C als je kipgehakt toevoegt).

Smaakmakers: Voeg specerijen toe zoals knoflookpoeder, kerriepoeder, of andere kruiden zoals peterselie of bieslook.

Erbij

Hier zijn een paar van mijn favorieten om bij het gehaktbrood te serveren:

Tips:

  • Niet te lang mengen! Meng de ingrediënten in een grote kom tot ze goed gemengd zijn. Te lang mengen resulteert in een compact gehaktbrood.
  • Laat het gehaktbrood rusten nadat het uit de oven komt, zodat de sappen zich opnieuw kunnen verdelen en het gemakkelijker te snijden is zonder dat het uit elkaar valt.
  • 1 kilo gehaktbrood bak je gaar op 180˚C gedurende ongeveer 55-65 minuten.
  • Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de interne temperatuur 71°C is.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Pikant gehaktbrood:

Pikant gehaktbrood. Dit is een heel makkelijk recept je mengt het gehakt en doet het in de oven en je kunt heel veel monden vullen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 10 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 440 gr varkens braadworst
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 lente-uien
  • 1 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ puntpaprika
  • 1 zoete aardappel
  • ½ bosje koriander
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 groot ei
  • 130 gr havervlokken
  • 1 scheutje melk
  • peper en zout
  • 2-3 el ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180˚C.
  • Druk het vlees uit de worsten en meng dit met het gehakt.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen, rasp de knoflook, snijd de rode peper fijn, snijd de paprika in kleine blokjes, schil de zoete aardappel en rasp deze.
  • Haal de blaadjes koriander van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
  • Meng alle gesneden ingrediënten (behalve de ketchup en korianderblaadjes) door het gehakt, is het te stevig kan je er nog een scheutje melk bij doen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe het gehakt in een grote cakevorm en zet deze in de oven.
  • Haal na 40 minuten het gehaktbrood uit de oven, haal het voorzichtig uit de cakevorm en leg op het bakpapier op de bakplaat.
  • Smeer de ketchup erover en zet het nog een nog 15-20 minuten in de oven.
  • Als het gehakt gaar is haal je de bakplaat uit de oven en laat je het gehaktbrood nog 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met de korianderblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating