Ga terug
+ servings
Pikant gehaktbrood. Dit is een heel makkelijk recept je mengt het gehakt en doet het in de oven en je kunt heel veel monden vullen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 10 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 440 gr varkens braadworst
  • 500 gr rundergehakt
  • 3 lente-uien
  • 1 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ puntpaprika
  • 1 zoete aardappel
  • ½ bosje koriander
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 groot ei
  • 130 gr havervlokken
  • 1 scheutje melk
  • peper en zout
  • 2-3 el ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180˚C.
  • Druk het vlees uit de worsten en meng dit met het gehakt.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen, rasp de knoflook, snijd de rode peper fijn, snijd de paprika in kleine blokjes, schil de zoete aardappel en rasp deze.
  • Haal de blaadjes koriander van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
  • Meng alle gesneden ingrediënten (behalve de ketchup en korianderblaadjes) door het gehakt, is het te stevig kan je er nog een scheutje melk bij doen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe het gehakt in een grote cakevorm en zet deze in de oven.
  • Haal na 40 minuten het gehaktbrood uit de oven, haal het voorzichtig uit de cakevorm en leg op het bakpapier op de bakplaat.
  • Smeer de ketchup erover en zet het nog een nog 15-20 minuten in de oven.
  • Als het gehakt gaar is haal je de bakplaat uit de oven en laat je het gehaktbrood nog 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met de korianderblaadjes.