Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als lunch of avondmaaltijd. Een simpel maar lekker broodje. Ik heb de Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten gevuld en daarna gebakken in de pan.
Als je Piadina’s voor meerdere personen maakt, kan je dit doet in meerdere pannen, of je bakt ze in een pan en legt ze daarna in een warme oven.

 

Scamorza

 

Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een pizza of gebruik het door de pasta. Het is een iets elastische en draderige kaas, wat steviger dan mozzarella en minder rubberachtig dan de halloumi kaas. Ik het voor dit gerecht de gerookte versie van het kaasje gebruikt, deze geeft een heerlijke rooksmaak aan de vulling van de Piadina.
Mocht je geen gerookte scamorza vinden, gebruik dan de Hollandse gerookte kaas en rasp deze. Je hebt ongeveer 250 gram geraspte kaas nodig voor dit recept.

 

Met een lekkere Tomatensoep van geroosterde tomaten vooraf, heb je een complete maaltijd.

Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten. Piadina is een Italiaans plat brood en is lekker om te vullen met o.a. kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 Paidina's
  • 1 bakje ricotta
  • 1 gerookte scamorza
  • 200 gr gekookte spinazie
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven eventueel voor op 150˚C.
  • Doe de ricotta in een grote kom. Snijd of rasp de scamorza fijn en voeg dit bij de ricotta. Hak de gekookte spinazie en de zongedroogde tomaten grof.
  • Meng dit door elkaar samen met de gerookte paprikapoeder en geraspte knoflook. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel het mengsel over de Piadina's en klap ze dubbel.
  • Bak in een pan met een scheutje olijfolie de Piadina's aan beide kanten goudbruin en net zo lang tot de kaas gesmolten is.
  • Houd ze tot het serveren eventueel warm in de oven.
  • Snijd dan met een pizzasnijder de Piadina's in stukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating