Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten. Piadina is een Italiaans plat brood en is lekker om te vullen met o.a. kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 4 Paidina's
- 1 bakje ricotta
- 1 gerookte scamorza
- 200 gr gekookte spinazie
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Verwarm de oven eventueel voor op 150˚C.
Doe de ricotta in een grote kom. Snijd of rasp de scamorza fijn en voeg dit bij de ricotta. Hak de gekookte spinazie en de zongedroogde tomaten grof.
Meng dit door elkaar samen met de gerookte paprikapoeder en geraspte knoflook. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
Verdeel het mengsel over de Piadina's en klap ze dubbel.
Bak in een pan met een scheutje olijfolie de Piadina's aan beide kanten goudbruin en net zo lang tot de kaas gesmolten is.
Houd ze tot het serveren eventueel warm in de oven.
Snijd dan met een pizzasnijder de Piadina's in stukken.