Patatje heel speciaal met pulled beef

Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.

 

Eigenlijk is dit recept een kruising tussen ons patatje kapsalon, de Amerikaanse loaded fries en de Canadese poutine.
Loaded fries wordt meestal met gesmolten kaas (cheddar of mozzarella) geserveerd met diverse soorten toppings. Afhankelijk van waar je bent in Amerika kunnen de toppings bestaand uit gebakken spek, jalapeño pepers, pizzasaus, sla, olijven, tomaten of zelfs chili con carne.
De Canades poutine bestaat uit friet met verse kaas in jus en verschillende toppings.
Dit is natuurlijk geen gezonde hap, maar iets wat je direct op je heupen kan plakken. Maar af en toe zondigen moet kunnen toch?

 

Omdat ik geen frituurpan heb, gebruik ik altijd ovenfrites. Die van Beyerlander vind ik het beste. Ze zijn snel klaar, worden lekker krokant en bevatten minder vet. Deze ovenfrites zijn o.a. te koop bij AH.

 

Pulled beef

 

Het recept voor pulled beef oftewel draadjesvlees kan je vinden in dit recept: Mexicaans rundvlees met polenta. En dan moet er natuurlijk wat overblijven voor dit patatje heel speciaal met pulled beef.

Patatje heel speciaal met pulled beef. Pulled beef is niets anders dan draadjesvlees. Dus als je eens wat overhebt, maak dan hiervan dit Patatje heel speciaal met pulled beef. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 300 gr ovenfrietjes
  • 300 gr overgebleven draadjesvlees
  • 50 gr geraspte (oude) cheddar
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • peper en zout
  • 1 grote tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 4 takken koriander

Instructions
 

  • Verhit de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Verwarm het vlees met een beetje jus in een pan.
  • Bak de frites in de oven volgens de instructie op de verpakking.
  • Saus: meng de mayonaise met de yoghurt en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Topping: snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne repen.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng dit met elkaar in een schaaltje.
  • Haal de frietjes uit de oven, bestrooi ze met de geraspte kaas en zet weer even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de frietjes dan met bakpapier en wel uit de oven en leg dit op een schaal.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en verdeel dit over de frites.
  • Lepel er een klodder saus op en strooi de topping erover.
  • Serveer direct en enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating