Patatje heel speciaal met pulled beef. Pulled beef is niets anders dan draadjesvlees. Dus als je eens wat overhebt, maak dan hiervan dit Patatje heel speciaal met pulled beef. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
- 300 gr ovenfrietjes
- 300 gr overgebleven draadjesvlees
- 50 gr geraspte (oude) cheddar
Saus
- 1 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- peper en zout
Topping
- 1 grote tomaat
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode peper
- 1 lente-ui
- 4 takken koriander
Verhit de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Verwarm het vlees met een beetje jus in een pan.
Bak de frites in de oven volgens de instructie op de verpakking.
Saus: meng de mayonaise met de yoghurt en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Topping: snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne repen.
Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng dit met elkaar in een schaaltje.
Haal de frietjes uit de oven, bestrooi ze met de geraspte kaas en zet weer even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal de frietjes dan met bakpapier en wel uit de oven en leg dit op een schaal.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en verdeel dit over de frites.
Lepel er een klodder saus op en strooi de topping erover.
Serveer direct en enjoy!