Pasta met Kalfsvlees Marsala

Pasta met Kalfsvlees Marsala

Pasta met kalfsvlees Marsala is meer dan alleen een maaltijd, het is een soort mini-reisje naar Italië, gewoon aan jouw eettafel. Stel je voor lekker mals kalfsvlees, bedekt met een heerlijke, romige saus, dat is wat dit Italiaanse gerecht jou biedt. Lees verder en ontdek hoe je dit overheerlijke Italiaanse gerecht in slechts 30 minuten kunt maken. En bereid je voor om iedereen die ervan proeft te verbazen!

Kalfsvlees Marsala, een klassiek gerecht dat vaak in Italiaanse restaurants wordt geserveerd, staat bekend om zijn malse kalfsvlees en hartige Marsala wijnsaus.
Dit heerlijke eten, gekookt op middelhoog vuur, verandert in een goudbruine, smaakvolle maaltijd. Het is een hoofdbestanddeel in Italiaanse recepten en brengt een stukje Italië in jouw keuken.
Dit recept is gemaakt met eenvoudige, smaakvolle ingrediënten. Het bevat dunne plakjes kalfsvlees in een rijke saus van Marsala wijn, bouillon en een vleugje room. Samen met porcini en kruiden, creëert het een gerecht dat vol zit met smaak en dat zeker in de smaak zal vallen.

Kalfsvlees

Deze dunne stukjes kalfsvlees vormen de kern van het gerecht. Ik heb kalfsfilet gebruikt voor dit recept, maar je kunt ook kalfshaas of kalfsschnitzel gebruiken. Vraag jouw slager ernaar.
Kalfsvlees is heerlijk mals vlees, de Italianen zijn er gek op.
Het is belangrijk dat je het vlees heel kort bakt, anders wordt het te droog. En wees niet bang dat het niet gaar is, het vlees gaart verder in de saus en kalfsvlees kan je roze eten.

Marsala

Marsala wijn zorgt voor de rijke, zoete saus die dit gerecht tot een klassieker maakt. Het is een versterkte wijn die in Sicilië wordt gemaakt. Marsala wordt het meest gebruikt bij het koken om nootachtige, rijke gekarameliseerde sauzen te maken. Het is een geweldige toevoeging aan de keuken van de chef. Je vindt Marsala ook in kleine flesjes bij de slijterij.
De beste vervanger voor Marsala is Madeira vanwege het vergelijkbare smaakprofiel.

Erbij

Dit gerecht smaakt heerlijk op een bedje van pasta of bij met gestoomde sperziebonen of een lichte salade.
Knapperig brood of een ciabattabroodje is een must hierbij.

Pasta met Kalfsvlees Marsala:

Tips:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pasta met Kalfsvlees Marsala:

Pastamet Kalfsvlees Marsala is meer dan alleen een maaltijd, het is een soortmini-reisje naar Italië, gewoon aan jouw eettafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 10 gr gedroogde porcini*
  • 200 gr kalfsfilet
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • peper en zout
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml Marsala wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 200 gr pasta
  • 2 el gehakte verse kruiden

Instructies
 

  • Doe de porcini in een kom en giet er zoveel heet water over tot het onder staat. Laat ongeveer 30 minuten weken.
  • Snijd de kalfsfilet in blokjes. Snijd de sjalotjes in dunne halveringen, hak de knoflook fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.
  • Verhit de boter en olijfolie op middelhoog vuur. Zout en peper het en voeg toe aan de pan. Bak het vlees rondom aan in 2 minuten. Haal het kalfsvlees uit de pan.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan. Voeg Marsala wijn toe aan de pan en laat 1-2 minuten sudderen.
  • Voeg runderbouillon en tijm toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten op hoog vuur koken of tot het tot de helft is gereduceerd.
  • Giet al roerend de slagroom erbij en kook dit ook iets in. Doe het kalfsvlees terug in de pan en laat het nog 1 minuut sudderen, tot het vlees warm is.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water en giet dan af.
  • Serveer het met gekookte pasta en garneer met gehakte verse kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating