Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je zult versteld zijn van de smaken.
Pasta
Ik heb pappardelle gebruikt, dit is een brede lintvormige pastasoort, afkomstig uit Toscane. De pasta is ongeveer 2 tot 3 centimeter breed en leent zich goed voor rijke en dikke sauzen zoals deze stroganoff. De naam pappardelle is afgeleid van het Italiaanse woord ‘pappare’, wat ‘opslokken’. De brede linten vangen de saus goed op, waardoor elke hap vol van smaak is.
Deze pasta is breder dan tagliatelle en kan heel goed gebruikt worden met ragù.
Natuurlijk kan je ook een ander soort pasta gebruiken, maar de pappardelle pasta is wel heel erg lekker bij de saus. En van mij mag je ook een ander soort biefstuk of steak gebruiken, waar je maar zin in hebt.
Paddenstoelen
Ik heb beukenzwammetjes gebruikt in de saus, maar je kunt ook champignons gebruiken. Snijd ze dan in dunne plakken. Hier vind je nog veel meer paddenstoelensoorten.
Nog meer Stroganoff?
Ben je fan van deze klassieker? Probeer dan ook eens de Tournedos met Stroganoff saus – een gerecht dat gegarandeerd indruk maakt.
En deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst zijn ook erg lekker.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.



4 reacties
Een geweldig heerlijk gerecht en inderdaad in een ommezien gemaakt en op tafel. Mmmm
Dankjewel Jessica, heel leuk om te horen van je. Met culinaire groet, Hanneke
Erg lekker en makkelijk te maken.
Dankjewel Alice, erg leuk om te vernemen. Met culinaire groet, Hanneke