In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Zo ook Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Natuurlijk is deze granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te eten. Maar je kunt er ook hele lekkere gerechtjes mee maken. Zoals bijvoorbeeld dit ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen.

 

Deze Super Granola Absolutely Nuts is vegan, bevat geen geraffineerde suikers en is hoog in vezels.
Omdat er ook kokos en amandelen in de granola verwerkt is, vind ik het lekker om dit terug te laten komen in dit taartje. Dit taartje is trouwens zo lekker, dat je het ook heel goed als gebakje bij de koffie kunt serveren.
Bereid dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je het ’s morgens alleen nog maar af te toppen met kokos en amandel en klaar is jouw verwenontbijtje.
In plaats van Griekse yoghurt en kokosrasp, kan je natuurlijk een kokos yoghurt gebruiken. Omdat hubbie niet zo van ‘zuur’ houdt, heb ik wat vanillesuiker door de yoghurt gemengd, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Ik heb steekringen van 7 centimeter doorsnee gebruikt.

 

Verwenontbijtjes

 

En nog zo’n heerlijk ontbijttaartje is dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen. Maak die ook eens!

Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen. Dit is een verwenontbijtje eerste klas. Dit gebakje is zo lekker, dat kan je ook serveren bij de koffie.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 50 gr granola
  • 50 gr Medjoul dadels, zonder pit
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 1/2 gelatineblaadje
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 el kokossnippers
  • 1 el amandelsnippers

Instructions
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet een steekring op een vel folie.
  • Omwikkel de steekringen strak met het plastic folie. Laat de bovenkant open.
  • Laat de gelatine weken in een pannetje met een klein beetje koud water.
  • Doe granola en dadels in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de twee steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
  • Meng de yoghurt met de vanillesuiker. Breng het pannetje met het gelatineblaadje en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine is opgelost.
  • Roer dit dan goed door de yoghurt. Meng daarna de kokosrasp erdoor. Lepel de yoghurt in de steekringen op de granola en zet ze de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende morgen haal je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Dit doe je door het folie eraf te halen en op het aanrecht te leggen.
  • De steekringen om te draaien en het gebakje druk je er dan voorzichtig uit op het plastic folie. Dan leg jij jouw hand op de bodem, draai ze met folie om en leg ze op een schoteltje.
  • Beleg de taartjes met kokos en amandelsnippers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating