Ga terug
–+ servings
Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen. Dit is een verwenontbijtje eerste klas. Dit gebakje is zo lekker, dat kan je ook serveren bij de koffie.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr granola
  • 50 gr Medjoul dadels, zonder pit
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 1/2 gelatineblaadje
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 el kokossnippers
  • 1 el amandelsnippers

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet een steekring op een vel folie.
  • Omwikkel de steekringen strak met het plastic folie. Laat de bovenkant open.
  • Laat de gelatine weken in een pannetje met een klein beetje koud water.
  • Doe granola en dadels in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de twee steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
  • Meng de yoghurt met de vanillesuiker. Breng het pannetje met het gelatineblaadje en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine is opgelost.
  • Roer dit dan goed door de yoghurt. Meng daarna de kokosrasp erdoor. Lepel de yoghurt in de steekringen op de granola en zet ze de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende morgen haal je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Dit doe je door het folie eraf te halen en op het aanrecht te leggen.
  • De steekringen om te draaien en het gebakje druk je er dan voorzichtig uit op het plastic folie. Dan leg jij jouw hand op de bodem, draai ze met folie om en leg ze op een schoteltje.
  • Beleg de taartjes met kokos en amandelsnippers.