Voor dit ontbijttaartje van Skyr en aardbeien heb ik aardbeien Skyr gebruikt. Dus extra aardbeiensmaak in dit verwen ontbijtje. Maak deze heerlijkheid voor het weekend en die begint dan al goed. Bereid het taartje de dag of avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar lekker de verse aardbeien erop te leggen en klaar is jouw verwenontbijtje. In plaats van Skyr, kan je natuurlijk Griekse yoghurt, vanillekwark of een kokos yoghurt gebruiken, waarin je dan stukjes aardbei doet.
Skyr
Skyr is een melkproduct wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het zit tussen magere kwark en dikke yoghurt (hangop) in. Je houdt ervan of niet. De structuur is een beetje als een romige kwark. Het voordeel van Skyr is dat het heel veel eiwitten bevat, veel meer dan de andere melkproducten. En deze eiwitten heb ik hard nodig na mijn gastric sleeve operatie. En natuurlijk kunnen topsporters dit ook heel goed gebruiken, daarom is het zo populair bij hen. Het is een gezond product, mager en vol met vitaminen en calcium.
De naturel versie is natuurlijk het meest gezond, omdat hier geen suiker of smaakstoffen toegevoegd zijn.
Verwenontbijtjes
Op zondag nemen we de tijd om lekker te ontbijten. En daarom heb ik heb veel meer verwenontbijt recepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:
Scones met mangojam
Peanut butter jelly chiapudding
Tiramisu overnight oats
Kwark met geroosterde druiven
Red velvet mugcake
Yoghurt parfait met granola en fruit
Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen.
Rood fruit granola
Peren flapjack crumble
Baked oatmeal met bramenjam
Eiwitrijk bananenbrood
Mokka muffins met chocolade
Koffie, banaan en cashew smoothiebowl
Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola
Klinkt goed hè? Ga jij ze allemaal proberen?
Tips:
In plaats van Skyr kan je ook yoghurt of kwark aardbeien gebruiken.
Ik heb steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt.
Recept Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien:
Ingrediënten
- 45 gr granola
- 50 gr zachte dadels
- 350 ml Skyr aardbeien
- 2 gelatineblaadjes
- 5 aardbeien
- 2 aardbeien
Instructies
- Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet een steekring op de folie.
- Omwikkel de steekringen strak met het plastic, maar laat de bovenkant open. Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje (3 eetlepels) koud water.
- Doe de dadels samen met de granola in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de twee steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
- Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door de Skyr.
- Snijd de vijf aardbeien in dunne plakjes en zet deze tegen de binnenkant van de vormpjes.
- Lepel de Skyr voorzichtig in de steekringen op de granola bodem en zet ze de hele avond/nacht in de koelkast om op te stijven.
- De volgende morgen haal je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Dit doe je door de folie eraf te halen en het taartje met steekring op een bordje te leggen.
- Dan trek je de steekringen voorzichtig omhoog.
- Snijd de aardbeien in dunne plakken en beleg de taartjes hiermee.
- Je kunt er eventueel nog wat honing over schenken.