Ga terug
–+ servings
Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien. Verwen jezelf of je geliefde of familie eens met een heerlijk en verantwoord taartje als ontbijt.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Equipment

  • steekringen 9 cm

Ingrediënten
  

  • 45 gr granola
  • 50 gr zachte dadels
  • 350 ml Skyr aardbeien
  • 2 gelatineblaadjes
  • 5 aardbeien
  • 2 aardbeien

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet een steekring op de folie.
  • Omwikkel de steekringen strak met het plastic, maar laat de bovenkant open. Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje (3 eetlepels) koud water.
  • Doe de dadels samen met de granola in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de twee steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
  • Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door de Skyr.
  • Snijd de vijf aardbeien in dunne plakjes en zet deze tegen de binnenkant van de vormpjes.
  • Lepel de Skyr voorzichtig in de steekringen op de granola bodem en zet ze de hele avond/nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende morgen haal je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Dit doe je door de folie eraf te halen en het taartje met steekring op een bordje te leggen.
  • Dan trek je de steekringen voorzichtig omhoog.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakken en beleg de taartjes hiermee.
  • Je kunt er eventueel nog wat honing over schenken.