Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti!
Witte kool erbij
Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte kool geserveerd. Wil je die ook maken, dan kan je het recept hier vinden.
Noedels met pindasaus en witte kool.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingredients
- 400 gr udon noedels
- 100 gr pindakaas (met nootjes)
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 tl sambal
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 3 cm gember, geraspt
- 4 lente-uien, in dunne ringen
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 2 el sesamzaadjes
Instructions
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Doe de pindakaas, sojasaus, sesamolie, knoflook en gember in een pannetje en zet dit op een middelhoog vuur. Meng het goed en doe er wat kookwater van de noedels bij om er een saus van te maken.
- Giet de noedels af (bewaar nog wat kookvocht) en doe de noedels terug in de pan. Meng nu de pindasaus erdoor. Mocht het geheel te 'droog' worden, doe er dan nog wat kookvocht bij.
- Serveer de noedels in een diep bord en strooi er wat lente-ui, rode peper en sesamzaadjes over.