Shichimi togarashi is een pittige veelzijdige Japanse melange gemaakt van zeven specerijen. Door het toe te voegen aan deze gebakken witte kool met prei geeft het dit groentegerecht een extra smaaksensatie en pit. Op zich hebben witte kool en prei niet zoveel smaak, dus ben ik gaan experimenteren met deze kruiden.
Noedels met pindasaus
Deze groenteschotel is lekker bij deze Noedels met pindasaus.
Gebakken witte kool met prei. Hoe kan je een simpele witte kool lekker maken? Nou maak er een gebakken witte kool met prei van. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 3 preistengels
- 1/2 witte kool
- 2 tenen knoflook
- 1 el Shichimi togarashi
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd de prei in dunne ringen en doe dit in een vergiet. Spoel het goed af met koud water en laat uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd de koolhelft doormidden. Snijd de kool in hele dunne repen.
- Bak in een grote wok in de olijfolie de prei ongeveer 1 minuutje op hoog vuur. Voeg nu de kool toe en rasp de knoflooktenen hierboven. Bak de kool met de prei en voeg de kruidenmix toe.
- Zet het vuur nu lager en laat de groenten bakken tot ze zacht geworden zijn.