Wij zijn gek op muffins, maar ik had ze al een tijd niet meer gemaakt. Nu ga ik ze weer proberen en heb deze keer lekkere mokka banaanmuffins gemaakt. Gebruik super rijpe bananen hiervoor, die maken de muffins lekker zoet. Dit is natuurlijk ook een mooie manier om deze overrijpe bananen op te maken.
Muffins zijn super makkelijk om te maken, je hoeft het beslag hoeft niet glad te kloppen en ze kunnen ook bijna niet mislukken. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje voor de lekkere trek. Maak 12 stuks en je kunt je gezin verwennen met deze lekkernij. Of vries de rest in voor een volgende keer.
Overrijpe bananen
Met overrijpe bananen kan je natuurlijk ook heel goed deze zalige recepten maken:
- Banaan en chocoladecake
- Koffie bananenbrood met dadels
- Gezonde banaan-havermoutpannenkoekjes
- Chocolade banaansmoothie
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mokka Banaanmuffins:
Ingrediënten
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 120 gr gesmolten boter
- 110 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 2 el oploskoffiepoeder
- 200 gr zelfrijzend bloem
- snufje zout
- 75 gram pecannoten, gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
- Klop de eieren op en prak de bananen. Meng dit met elkaar en roer de boter erdoor.
- Meng de 'droge' ingrediënten met elkaar en voeg dit bij het eimengsel. Niet te veel roeren, hoeft geen superglad beslag te zijn.
- Lepel het beslag in de vormpje, ze moeten ongeveer 3/4 gevuld zijn.
- Zet het bakblik in de oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar zijn (check na 20 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn, komt deze droog uit de muffins dan zijn ze gaar).
- Haal het bakblik uit de oven en laat de muffins afkoelen.