Mokka banaanmuffins. Maak snel deze heerlijke mokka banaanmuffins. Eet ze als ontbijt of lekker als tussendoortje voor als je trek hebt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 120 gr gesmolten boter
- 110 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 2 el oploskoffiepoeder
- 200 gr zelfrijzend bloem
- snufje zout
- 75 gram pecannoten, gehakt
Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
Klop de eieren op en prak de bananen. Meng dit met elkaar en roer de boter erdoor.
Meng de 'droge' ingrediënten met elkaar en voeg dit bij het eimengsel. Niet te veel roeren, hoeft geen superglad beslag te zijn.
Lepel het beslag in de vormpje, ze moeten ongeveer 3/4 gevuld zijn.
Zet het bakblik in de oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar zijn (check na 20 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn, komt deze droog uit de muffins dan zijn ze gaar).
Haal het bakblik uit de oven en laat de muffins afkoelen.