Ik heb longhaas voor deze taco tubs gekozen omdat het vlees zo lekker is. Leuk om te gebruiken met een barbecue, dan grill je het vlees op de barbecue en zet alle andere ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen mini taco tubs kan vullen. Deze mini taco tubs met longhaas zijn ideaal en lekker om uit het vuistje kan eten.
Wij houden van steak taco’s. En de longhaas is de perfecte steak voor deze taco’s!
Longhaas is een ongebruikelijker stuk rundvlees dat je normaal gesproken alleen tegenkomt als je er specifiek om vraagt bij jouw slager. Het is niet supermals, maar heeft een geweldige smaak en is een ongelooflijke stuk vlees om te gebruiken voor taco’s. En ja dit vlees moet lekker rood blijven!
Dit recept laat je zien hoe je heerlijke hanger-steak-taco’s maakt. Omdat hangersteaks een ongewoon stuk vlees zijn, hebben ze een beetje liefde nodig om ongelooflijke taco’s te worden, maar als je ons recept volgt, beloven we dat je een aantal van de lekkerste steaktaco’s zult krijgen die je ooit hebt gehad!
Longhaas
Longhaas is een stuk vlees dat afkomstig is van de bovenbuik van een rund. Het wordt ook wel de ‘slagerssteak’ genoemd (hoewel veel steaks die naam krijgen), of een ‘bistrosteak’.
Longhaas is over het algemeen V-vormig en hebben een lang, oneetbaar membraan van vet dat door het midden loopt. Het heeft een grove textuur en een donkerder rode kleur dan veel andere steaks.
Dit is een zeer mager stuk vlees dat – als het op de juiste manier wordt bereid – zeer mals kan zijn en een diepe, rijke vleessmaak heeft. En omdat longhaas zo’n rijke smaak heeft, kan je het royaal kruiden.
Taco kruiden
Taco kruiden zijn weer net even iets anders dan de Tex Mex kruiden. Het is een stuk pittiger.
Een heerlijke mix voor Mexicaanse gerechten zoals deze taco’s. Ik heb de kruidenmix zelf gemaakt, maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen.
Meng hiervoor onderstaande kruiden met elkaar, je kunt het eventueel naar eigen smaak nog aanpassen:
5 el chilipoeder
2 el komijn
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 tl oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gemalen peper
Tips:
- 500 gram longhaas is ongeveer een halve longhaas.
- Ik raad je aan om de longhaas ongeveer vier tot vijf minuten per kant op hoog vuur te grillen, hem vervolgens van het vuur te halen, in folie te laten rusten en het vervolgens in plakjes te snijden om te serveren.
- In plaats van longhaas kan je ook een andere steak gebruiken zoals bavette, diamanthaas of flat iron steak gebruiken.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mini Taco Tubs met longhaas:
Ingrediënten
- 500 gr longhaas
- 1 el taco kruiden*
- 100 gr feta, verkruimeld
- 125 ml zure room
- 6 takken koriander
- 1 bosje radijsjes
- 1 avocado
- 1 limoen
- 1 doosje Mini Taco Tubs
- olijfolie
Instructies
- Smeer de longhaas in met een klein beetje olijfolie en kruid het vlees met de taco kruiden. Laat dit ongeveer een uur op kamertemperatuur marineren.
- Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd de steeltjes heel fijn en het blad grof.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de avocado in blokjes en de limoen in partjes.
- Doe de verkruimelde feta in een kom met de zure room en koriandersteeltjes en mix dit tot een gladde saus.
- Grill op de barbecue of een hele hete pan het vlees ongeveer 4-5 minuten per kant. Haal het vlees van de grill of pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie ong. 15 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen de taco tubs in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd dan het vlees op de draad in hele dunne plakjes.
- Zet de mini taco tubs, het schaaltje met de fetasaus, de radijsjes, avocado, korianderblaadjes, limoenpartjes en het vlees op tafel.
- Laat iedereen zijn eigen taco tub vullen.