Mexicaanse Zoete Aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor diabetespatiënten. Het is een van de belangrijkste gewassen in de wereld. In Amerika wordt de zoete aardappel veel gegeten met Thanksgiving day, ze maken er allerlei lekkere recepten van. Ik heb er nu dit recept van een Mexicaanse zoete aardappel gemaakt.
Natuurlijk kan je het gehakt achterwege laten en dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

Van zoete aardappelen kan je heerlijke frietjes maken, een soep of in een stamppot. Ik heb zelfs een recept van een zoete aardappelsmoothie, die moet je echt eens proberen. Zoek op mijn site op zoete aardappel, dan vind je alle recepten gemaakt van deze aardappel.

Zoete aardappelen

Probeer ook eens deze Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Mexicaanse Zoete Aardappel:

Mexicaanse zoete aardappel. Zoete aardappelen zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens super gezond. Ik heb deze keer een Mexicaanse zoete aardappel gemaakt, het is een heerlijke combi geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 el gerookte paprikapoeder

Gehakt

  • 400 gram kipgehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Erbij

  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
  • 12 cherrytomaatjes, in stukjes
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Spoel de aardappelen af, dep ze droog en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm.
  • Leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie wat is ingevet met olie. Besmeer de bovenkant van de aardappelen met een beetje olie en strooi er wat gerookte paprikapoeder over. Schuif de bakplaat in de oven en bak ongeveer 10 minuten per kant.
  • Bak in een koekenpan in een beetje olijfolie het gehakt met het uitje rul op hoog vuur. Voeg de kruiden toe en bak dit mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Bak in een andere koekenpan in een beetje olie de maïskorrels. Voeg dan de bonen en stukjes tomaat toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de aardappelplakken uit de oven en verdeel deze over de borden. Verdeel hierop het gehakt en het groentemengsel. Serveer met een paar blaadjes koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating